Välkommen till webbplatsen där ord om inlines, rullskridsko, skridsko, träning och tävlingar systematiskt byggs upp av människor som älskar att blogga!

KullagerrengoringAtt rengöra sina kullager är oftast ganska trist om det inte är vinter och 25 minusgrader ute. Det kan få en att drömma tillbaka till de varma soliga dagarna när asfalten var så varm att hjulen fastnade i mjukheten.

Bont har lanserat en produkt som på ett enkelt sätt att gör rent kullagerna. Manicken ser ut som en förbrukad eltandborste där man har kapat av borstdelen! Det är bara och trä på kullagerna en och en, doppa ned dem i rengöringsmedel av valfri sort och trycka på knappen så roterar lagren sig rena från smuts och lite rost om så är fallet. Denna pryl kostar 60 dollar exklusive frakt!

Vad prylen än kostar så går det faktiskt att tillverka en själv gratis av avlagda prylar i hemmet! Vi hävdar att original ideén till Bonts rengörare kommer från hängivne inlinesåkaren Ulf Haase, han har haft en beskrivning på sin hemsida i många år. Haase beskriver med ord och bilder hur man snabbt, enkelt och gratis kan sätta ihop något som gör rent dina kullager med just en eltandborste och lite saker från verktygslådan!

Bont shoppen

Ulf Haases webbplats, sidan om kullagerrengöraren finns under “Miscellaneous photos”

Uppdaterat 2006 03 08
Video från Bont som visar hur deras pryl fungerar! Notera hur länge hjulet roterar efter rengöring!

Det går inte att kommentera detta inlägg!