Välkommen till webbplatsen där ord om inlines, rullskridsko, skridsko, träning och tävlingar systematiskt byggs upp av människor som älskar att blogga!

September Mix 2008
Hösten med sina förkylningar, lika säkert som räkningar i posten, kommer här en månadsmix, som dämpar en kort stund min rinnande näsa, med läsvärt och även sevärt från hela världen med lokal närvaro.

Då och då anordnas det tävlingar i Sverige som bara är sk engångshändelser på nybyggda vägar innan de invigs av kommunalfullmäktige med skumpa och ståt för allmänhetens gods- och persontrafik. Om exakt två (2) veckor dvs 20 september arrangerar IFK Sala ett evenemang som innehåller aktiviteter för många olika sporter, en del är just för inlines. Du kan ställa upp i ett halvmaraton eller varför inte helmaraton när du ändå är på plats. Mer information om Riks-70-loppet hittar du på IFK Salas hemsida.

Vill du får lite snabba träningstips för ökat självförtroende finner du ett antal amerikanska fria videos, som har tagits fram av företaget Skater’s Quest som tillsammans med Rollerblade riktar sin verksamhet på just rullskridskoåkning för alla. De 10 olika filmerna med mycket bra kvalitet hittar du på MonkeySee.com, länken går direkt till filmerna!

För nästan 3 år sedan skrev jag redan om Landroller som skulle ta världen med storm. Nyheten denna gång är att en ny modell, den andra generationen av denna skapelse finns på marknaden. En sak, enligt företaget är att med dessa på fötterna, lämnas ingen oberörd. Hmmm(?!)

LandRoller Get Noticed

Videoavdelningen med två (2) olika filmer med inlinestema nedan

Inom en snar framtid släpper även Powerslide en DVD med titeln “Road to Speed” med träningsmoment framtagna av den kända franska inlinesåkaren Arnaud Gicquel. Se den andra trailern nedan (1), den första hittas här.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/s32XAA1E9so” height=”480″ width=”600″ /]

Video (2), som har några år på nacken, producerat av FIRS (Federation International de Roller Sport)….

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/uLbNRskvurw” height=”480″ width=”600″ /]

Det går inte att kommentera detta inlägg!