Välkommen till webbplatsen där ord om inlines, rullskridsko, skridsko, träning och tävlingar systematiskt byggs upp av människor som älskar att blogga!

Speedskating DVDsMarknaden för instruktionsfilmer för inlinesåkare är inte riktigt stort, men det finns några som man kan nämna i dessa sammanhang.

Först ut är Salomonproducerade “Destination Speed” som är 45 minuter lång och finns enbart på VHS. Man får följa med Eddy Matzger som guidar tittaren från första stapplande stegen (inlinespushen) till avancerad “doublepush”. En mycket underhållande film som vi rekommenderar varmt till andra!

“Destination Speed” finns att beställa på svenska sajten www.inlines.nu som drivs av inlinessektionen IS Göta i Helsingborg.

Några filmer som finns i DVD-format är producerade av Barry Publow. Hans utgåva heter “The Science of Speed DVD Series” som är uppdelad på flera avsnitt. Den första heter SpeedCamp och är inspelad detta år, 2005 i Los Angeles, USA. Den summerar under 90 minuter ett träningsläger med demonstrationer, teorier och förklaringar till både klassiska- och doublepush tekniker, väl ämnad för alla typer av utövare.

Under våren och sommaren 2006 kommer Publow även publicera efterföljare till ovannämnda film. De kommer vara rena instruktionsfilmer för doublepush- och marathontekniker. DVD:en/erna finns att beställa på Breakawayskate.

Till sist men kanske inte minst, joo denna är faktiskt den minsta DVD-filmen om man räknar antalet minuter (15). Filmen är mer en promotionsvideo av Chad Hedrick. Chad Hedrick’s Push (DVD) visar komiska inslag av vardagslivet med Chad och han i sin tur ställer upp för att visa sin sida av doublepush tekniken. Filmen finns tillgänglig hos Powerslide Sweden.

En kommentar till “Speedskating på DVD”

  1. Kommentar av: Speedskate Sweden™ - Rullskridskojournalen » Artikel

    […] Helgen 17-19 april är det samling för inlinessverige i Örebro då Breddlägret 2009 arrangeras av klubben SK Winner tillsammans med Christophe Audoire, som bland annat är tränare för det kinesiska landslaget och mannen som är en av profilerna i denna Salomon video!  […]