Välkommen till webbplatsen där ord om inlines, rullskridsko, skridsko, träning och tävlingar systematiskt byggs upp av människor som älskar att blogga!

Bont G4Bont introducerar det nya inlineshjulet G4 som kommer att levereras i fler varianter för olika underlag.

Det första hjulet heter Highroller och är gjord för fart. Hjulet fäster på kortsidorna för att inte fästet/rullmotståndet ska påverka farten. Highroller kommer att levereras i hårdhetsgraderna 84A eller 85A och tillsammans med den innovativa fälgen som flexar kommer Highroller inte kännas alltför hård och studsig under höga farter. Denna är klar för beställning.

Vill man ha lite mer fäste så ska man förslagsvis blanda ett par Highroller med ett par Crossover. Crossover hjulet är något mjukare än Highroller men med hårdare urathan än hjulen nedan, Magic Molta. Crossover kommer även den i hårdhetsgraden, 85A där kärnan i hjulet är mjukare och resultatet blir att man får mer “fotspår” på underlaget och då även mer fäste. Denna kommer inom 3 veckor.

Magic Molta klistrar sig magiskt sig fast på ojämna underlag. Hjulet är lite mjukare än de andra och har mer flex i hubben/fälgen, resultatet genererar då igen mer fäste. Levereras under våren 2008.

Alexander Bont hävdar att om man kör på europeiska eller sydamerikanska banor vill man gärna att det fäster mer och det optimala receptet får man genom att mixa ett par hårdare hjul med ett par mjukare, ett längst fram och ett bak medans de i mitten är de mjukare.

Hjulvarianter för regn och betongunderlag kommer även att släppas under året.

Läs mer om Bont G4 här eller Inlinesplanets artikel om dessa…

Det går inte att kommentera detta inlägg!