Välkommen till webbplatsen där ord om inlines, rullskridsko, skridsko, träning och tävlingar systematiskt byggs upp av människor som älskar att blogga!

SkikeNär cykelvägarna tar slut och naturens egen mark tar vid – startar den nya sportformen Skike, som till namnet är kombinationen av orden “skate” och “bike”.

Sporten, Skike är väldigt lätt att lära sig och passar alla typer av människor, från ung till gammal. Dessutom får man en fullkroppsträning som ger bättre blodcirkulation, bygger muskler och stärker benstrukturen.

Enligt upphovsmännen kommer mer än 90% av musklerna att påverkas om man använder ett par Skike.

Dessa finns in många modeller, allt som allt, i 8 olika utföranden som passar alla typer av skor och fötter.

Mer information finns på den officiella webbplatsen för Skike.

4 Kommentarer till “Skike – On and off road scaters”

 1. Kommentar av: Eva Hellberg

  Var kan man köpa dem i Sverige?

 2. Kommentar av: Speedskater

  Hej Eva!

  Jag vet inte idag var man skulle kunna få tag på ett par Skike men däremot i Finland säljs de i nästan varje sportaffär vilken stad än man väljer! Hmm, det hjälper nog inte dig!

  Motsvarigheten i Sverige för Skike, hittar du hos Peter Bachman på Powerslide i STHLM. De heter Nordic Blade&Walk och är funktionellt detsamma som Skike. Kolla in dem som ett alternativ och jag skulle nog även kunna sätta en slant på att Peter skulle kunna ta hem ett par Skike till dig om du frågar honom!

  http://www.powerslide.se

 3. Kommentar av: Patrik

  Nu finns även skike i Sverige. Mer info på skike.se

 4. Kommentar av: Joel

  Är det någon som har erfarenhet av Skike och powerslide (nordic blade & walk). Vilken är bäst? Jag har sett att powerslide har också börjat med broms bak. Är den enda skillnaden att med skike kan ma använda vilka skor som helst? Priset skiljer ingenting trots att pjäxor ingår med nordic b&w. Jag har även hittat en annan variant som kallas crosskate (http://www.crosskate.com/Images.html). Någon som kan guida mig om fördelar och nackdelar med de olika modellerna?